PNG Paauwtalent

Coaching met Paauwer!

“You don’t lose if you get knocked down; you lose if you stay down.” – Muhammad Ali

Bij de terugkoppelingsgesprekken van de Talentanalyse bemerken we vaak dat mensen (te) veel in hun hoofd zitten en ten behoeve van hun welbevinden graag weer in contact willen komen met de rest van hun lichaam en… hun oergevoel,  om deze vervolgens te kunnen integreren met hun werk- en leefomgeving en te groeien naar het level van aangepast naar afgestemd gedrag.

Om het diepste binnenste naar boven te krijgen is actieve Coaching met Paauwer een handig hulpmiddel en biedt PaauwTalent op dit terrein ondersteuning in de vorm van agogische bokscoaching. Bij actieve werkvormen – en zeker bij boksen – heb je geen tijd om te denken. Je reageert direct en je eerste reactie is heel puur.

Wil je bezig met je toekomst en niet met je rug tegen de touwen blijven staan? Trek je handschoenen steviger aan, doe je bitje in, wees klaar om te knallen!

Jij bent uniek; op jouw (sportieve) vaardigheden en behoeften passen wij de sessies aan. Mentaal en fysiek moeten samen(ver)werken. Wil je het er allemaal uitgooien? Dan gaan we dat actief aanpakken! Even geen brandstof meer? Dan doen we het rustiger aan.

Gesprekken combineren met sportieve en actieve werkvormen - je zult merken dat er meer naar boven komt dan je verwacht. Door lichamelijk aan de slag te gaan wordt het moeilijker om je te verschuilen achter alleen gedachten en taal; je wordt gedwongen om naar je lijf te luisteren.

In jouw leven hoor jij centraal te staan. Je wil je omgeving kennen, weten waar jij staat en hoe jij je kunt bewegen. Door vallen en opstaan leer je dit, waarbij het soms nodig is om even met iemand in ‘de dojo’ te sparren, waarna je weer verder kunt. Maar wat als dat niet genoeg is, en je het gevoel hebt dat je echt de ring in moet met je tegenslagen, spanning of blokkades? Wij willen je de 4 hoeken van de boksring laten verkennen, zodat je meer regie krijgt over jouw gevecht en comfortabel door de ring kunt bewegen:

  1. in de eerste hoek kom je in actie en begin je met bewegen,
  2. in de tweede hoek ontdek je wat je lichaam tegen jou zegt,
  3. in de derde hoek koppel je dit aan je huidige situatie en/of dagelijkse leven,
  4. in de vierde hoek ga je aan de slag om blijvende stappen te zetten die jou gaan helpen in jouw gevecht.

Wat we doen

We coachen, met beweging/boksen als agogisch middel.
Alleen praten of alleen bewegen is soms wel lekker. Maar juist de combinatie van de twee laat je leren door te ervaren.

We leren je de basis van het boksen.
Zo kun je de oefeningen veilig en met vertrouwen uitvoeren en verminder je de kans op blessure.

We richten ons op jouw situatie en gaan doelgericht aan de slag met jouw thema’s.
Denk bijvoorbeeld aan rust, frustratie, balans, weerbaarheid of zelfvertrouwen.

We dagen je fysiek, mentaal en emotioneel uit.
Verandering komt niet vanzelf. Je zult veel van jezelf moeten vragen en dat doen wij ook.